torsdag 7 april 2011

The Boondock Saints

Okej! Det har ju gått lite långsamt den här veckan. Men nu tar vi ett riktigt bra actiondrama. Nämligen Boondock Saints.





Filmen handlar om de två Irländska bröderna Connor (Sean Patrick Flannery) och Murphy (Norman Reedus) MacManus som bor i Boston. Efter ett våldsamt firande av St:Patricks day, då dom blivit överfallna och nästan dödade, sover dom en natt i fängelset, och får där en uppenbarelse, om att rensa Boston på ondska, och sätta ett exempel för resten av världen.

Dom beväpnar sig, och börjar avverka droghandlare, hallickar och gangsterledare. Dom blir snabbt kända, och FBI-agenten Paul Smecker (Willem Dafoe) börjar sin jakt efter dom.

Det här är en riktigt bra film. Jag tror att alla jag känner som sett den här har någon nivå av uppskattning för den. Jag rekommenderar den till alla, som gillar helt sinnessjukt pang-pang, en gnutta katolsk poesi och en massa irländsk dialekt <3 Den här kan endast läggas under "Bra Filmer".

Här får ni trailer :D

V for Vendetta

Nu kör jag en av mina favoritfilmer. V for Vendetta.




Hugo Weaving spelar V. En maskerad och anonym hämnare, som vill rädda England från dess totalitära samhällstillstånd. Det råder övervakning dygnet runt, och kollektivt utgångsförbud under natten. Ingen går att lita på och alla som står upp mot regeringen blir tystade.
Den poetiska och teatriska V maskerar sig, och beväpnar sig med knivar utöver hans nästan övermänskliga styrka och reflexer, och går ut i natten för att bevisa för Englands folk att dom kan få sin frihet tillbaka om dom står samman.
V for Vendetta är baserad på en serietidning av D/C comics. Jag kan rekomendera den till er som gillade filmen.




Remember, remember the fifth of November. The gunpowder treason and plot. I know of no reason, why the gunpowder treason. Should ever be, forgot.

Trailer:



Som sagt. En av mina favoritfilmer. Helt underbar. Rekommenderas starkt!