lördag 16 april 2011

2010's A-Team

A-Team såg ännu en gång filmdukens ljus förra året. Även fast 80-talet är över? Jo, vi fick ett helt nytt A-Team som absolut håller måttet, and I love it when a plan comes together.


En film om "hur det började" för dom gamla godingarna. Hur dom träffades och hur "A-Team" gick igång. Historien bakom dom fyra legosoldaternas vilda äventyr.

Först och främst är ju alla skådisar utbytta. Ganska självklart eftersom att Mr. T faktiskt fyller 60 nästa år :P
Men dom har definitivt gjort sina föregångare rättvisa enligt min mening.

Överste John "Hannibal" Smith, spelades av George Peppard back in the day. Idag porträtterades han av ingen mindre än Liam Neeson (kärlek på den mannen åter igen) som gör ett fenomenalt jobb. Liam Neeson tog konsten att tända en cigarr till en helt ny nivå i den här filmen.


Kapten H.M "Howling Mad" Murdock, gjordes av Dwight Schultz då. Idag spelades han av Sharlto Copley, som gjorde ett förhållandevis bra jobb. Mycket knas och dumheter, och man ser verkligen Murdock i honom.

Löjtnant Tempelton "Faceman" Peck skapades av Dirk Benedict, och jag tror att valet av eftergångare till Faceman inte KUNDE ha gjorts av någon annan än just Bradley Cooper. Han har absolut allt. En ny och modern och mer sexig version av den gamle myspellen. Helt underbart.

Sergeant Bosco Albert "B.A" Baracus föddes och är än idag relaterad till ingen annan än allas älskade Mr. T. Hans efterföljare blev MMA-kämpen Quinton "Rampage" Jackson. Quinton är en häftig uppenbarelse och ser fullkomligt livsfarlig ut, men mina damer och herrar. Sanning är att han är helt enkelt INTE Mr.T.


Jag tycker att även om man inte känner till A-Team serien, så är det här en helskön actionfilm. Innehåller det mesta, man kan önska sig av en skön actionrulle. Om nu en actionrulle bör innehålla flygande stridsvagnar och loopande helikoptrar. Jag rekommenderar den absolut.

Trailer:
If you have a problem.
If no one else can help.
And if you can find them.
Maybe you can hire:
The A-Team.

Också självklart får ni introt till de gamla godingarna också!

Alfa. Mike. Foxtrot. In other words: Adios Motherfuc*er!

Helskön film. Se den, och om ni gillar den. Se serien.