tisdag 31 juli 2012

The Amazing Spider-Man

WOW! Jag kom precis hem från biografen på Sergels torg efter att ha sätt The Amazing Spider-Man, och jag kan inte säga något annat än WOW!


När jag först hörde talas om att det skulle komma en ny Spider-Man så stod jag, som många andra fans, förvirrad och nyfiken. "Varför ska de göra en ny, när de precis avslutat trilogin?" Jo, svaret är enkelt, och beror helt enkelt på att den tvålfagre Tobey Maguire inte är någon Spider-Man och, den alltid lika trötta, Kirsten Dunst inte är någon M-J Watson.

Så vad gör man då när något går att pipsvängen? Jo för att citera Willem Dafoe, ur den första Spider-man-filmen som hade premiär för lite drygt tio år sedan, "Back to the drawing board!" En fullkomlig omstart var vad Marvel's Spider-man-avdelning behövde. Och resultatet? Jo...

Andrew Garfield gör inte bara en trovärdig och tårdrypande, utan också en hysteriskt rolig insats som Peter Parker och Spider-Man. Huvudet på spiken i all ära.

Emma Stone är förutom att vara sanslöst vacker, en otroligt duktig skådespelerska och imponerade verkligen på mig som Gwen Stacey, och jag tror att jag talar för de flesta av mina fanvänner när jag ber på bara knän om att få se henne i nästa film.

*uhum!* *hosthost* Ja...

Nivån på detaljrikedom som Marc Webb lyckats hålla när han regisserat The Amazing Spider-Man är inget mindre än otrolig, och det värmer mitt hjärta när jag nu sitter här och tänker över filmen, att jag verkligen har problem med att peka ut fel mellan film och serietidning.

Om ni inte var ett Spider-Man-fan innan, så är ni det efter den här. Väl spenderade pengar!


Peace!

The Dark Knight Rises

Jaha? Vart ska man börja...? Sista filmen i Nolan's, mer eller mindre, hyllade serie och allt jag kunde tänka när jag satte mig i biografen var hur rädd jag var att det skulle bli en flopp. Ett ord gott folk. BATMAN!




Som tur var hade jag egentligen inget att frukta, eftersom att det inte finns någonting med Gotham's maskerade riddare som kan liknas vid en flopp. När jag lämnade biosalongen var jag lättad och glad att Nolan gav en av mina storfavoriter ett värdigt avslut, rikt på slagsmål och "batmansk" uppfinningsrikedom som får MacGyver att verka torr på idéer.

Alla tidigare ansikten som Christian Bale, Michael Caine, Morgan Freeman och  Gary Oldman syns självklart igen, och inget öga förblir torrt när Caine briljerar som "Alfred the Butler" och visar att mannen bakom mannen bakom masken är minst lika viktig för historien.

Slutet var väll en aning oväntat, och många fans där ute kan nog känna sig svikna till en början, men låter man det ligga och vila ett tag så känner man att vår hjälte var värd det efter sju år.

Säger jag mer så måste jag nästan märka det här inlägget med spoiler-alert, om jag inte redan borde? Anywho, ni blir inte besvikna så länge förhoppningarna inte är allt för höga.

och ja... den borde ju i alla fall få pris för ballaste trailer: