fredag 8 april 2011

Taxi

Namnet "Taxi" får ungefär 23 träffar på IMDB. Men dom jag pratar om är Luc Besson's filmer om den fartgalne taxichauffören Daniel och den inkompetente föraren poliskommissarie Émilien.



Pizzabudet Daniel, lämnar leveransmopeden på pizzerian och byter upp sig till sin älskade Peugot, när han äntligen får sin taxilicens. Han är en extremt duktig förare, som älskar att trampa på gasen i sin modifierade bil. Med ett par snabba klick i bilen så går den från taxi till ett fullfjädrat rallyåk, och Daniel slår alla möjliga rekord tills han kör Émilien till jobbet. På polisstationen. Daniel blir fråntagen körkortet, men Émilien föreslår istället att han arbetar som förare åt honom, då hans egna talanger bakom ratten är minst sagt värdelösa. Sagt och gjort så blir dom en brottsbekämpande duo, i en fartfylld och väldigt rolig historia som sedan fick hela 3 uppföljare.

Inga direkt kända skådespelare, utom eventuellt vår egen Emma Sjöberg som kommissarie Petra. Det är en väldigt älskvärd och lättsedd film som passar dom flesta, som har lätt för att skratta.

Trailer:



Otextad trailer med dålig kvalité, men det var det ända jag kunde hitta på den första filmen :( Men, men, se den om du har en eftermiddag över, och vill ligga i soffan och dregla lite :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar