söndag 26 juni 2011

The Number 23

Sett lite nya filmer i helgen och samtliga ska upp här. For starters, "The Number 23" med min gamla idol Jim Carrey!


Jimpan har ju en galen talang för att vara rolig, knäpp och knasig. Inte bara en talang, han är någon form av högre stående varelse när det kommer till den saken. Men den mer seriösa och dramatiska sidan kan ju ibland lysa med sin frånvaro.

Jag tillhör en av de människor som INTE tyckte om Eternal Sunshine of a Spotless Mind. Jag tyckte den var seg och trist, och Jim Carrey kan MYCKET bättre.

Det är DÄRFÖR som jag tar upp The Number 23 som var riktigt bra för att ligga under Jims "seriösa" filmer.

Den handlar om Walter Sparrow (Jim Carrey) som får en bok av sin sambo som han börjar läsa. Boken är en lång historia om en man som sakta blir tokig över talet 23. Mannen ser siffran överallt, och den förföljer honom, tills han börjar bli tokig. Vad Walter som läser boken börjar märka är att han själv börjar förföljas av siffran. Han räknar siffrorna i sitt namn och får 23. Han är 32 år och det leder vidare ut i verkligheten.

2 delat i 3 är 0.666 dvs 666. Uranium som används i atombomber har värdet U235. Människans biocykel är 23 dagar. Det tar 23 sekunder för blodet att cirkulera i människans kropp. Julius Cesar blev huggen 23 gånger av sina mördare.

Detta börjar driva Walter till vansinne, och filmen följer historien om hur han försöker hitta källan till boken medan han är jagad av siffran 23.

Jag tyckte verkligen om den här. Jim kan ju som bevisat spela lite vansinnig och gör en väldigt bra insatts. Över huvud taget så kan man beskriva filmen som en psykologisk thriller, och den lämnar verkligen lite eftertanke.

Trailer: 

Peace out folks!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar