söndag 29 maj 2011

Limitless

Var på bio i lördags kväll med tre andra, och såg Limitless med Bradley Cooper i huvudrollen. Intressant idé, men hissen gick inte hela vägen upp.


Bradley Cooper spelar den misslyckade författaren Eddie Morra. Han är pank, lite överviktig och är inte speciellt lätt på ögat. Han stöter, under en dålig dag, på sin ex-svåger Vernon (Johnny Whitworth) på gatan. De tar ett glas ihop och den före detta langaren Vernon, som påstår sig jobba för ett läkemedel företag, erbjuder honom ett piller som han säger ska förbättra hjärnans fokus och kapacitet. Efter mycket tvekande så sväljer Eddie pillret i hopp om ett bättre liv.

Det tar sedan inte lång tid innan Eddie vaknar till liv. Under loppet av en vecka så har Eddie skrivit en bok, tjänat miljoner, tränat bort magen och fått hyresvärdens fru i säng. Livet med den fantastiska drogen passar Eddie som handsken.

Men när han plötsligt börjar synas på kartan så dyker det upp människor som antingen vill röja honom ur vägen eller slå följe med honom. Eddie börjar göra affärer med finanspampen Carl van Loon (Robert de Niro) samtidigt som pillren börjar ge bieffekter. Han står sedan i kläm mellan att dö av pillerna, eller att bli åtklämd av de maffiabossar och affärsmän som räknar med en drog-smart Eddie.

Jag tycker att Limitless var en otroligt häftig idé. Filmen är uppbyggd på ett sätt som ska förvirra dig, så att du kan känna dig mentalt underlägsen Eddie. Detta lyckas de med. Dessutom tar historien, som det också finns en del hål i, slut alldeles för fort. Dock gör både Bradley Cooper och Robert de Niro lysande insatser.

6 av 10 hollywoodfruar. Här har ni trailern:


Ha en underbar natt tillsammans. Ha de fint så hörs vi nästa vecka efter ett besök på Pirates of the Caribbean: On stranger Tides. Kanske till och med innan dess. God natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar