tisdag 31 januari 2012

Dagens TV-serie: Chuck

Ny tänker jag lyfta fram en TV-serie jag gillar, nämligen Chuck!



Chuck Bartowski, som spelas av Zachary Levi, är en snäll, smart och nördig kille i sin bästa år. Han arbetar på "The BuyMore" (Typ Elgiganten?) där han tillhör "The Nerd Herd". En liten trupp udda personligheter vars jobb är att laga dina tekniska artiklar på beställning. Han har potential för att bli precis vad han vill och har ett stillsamt liv där det värsta som händer involverar förlorade tv-spel mot bästa kompisen Morgan(Joshua Gomez).

Vad Chuck även har, är en gammal college-kamrat som i sin tur gått vidare till att arbeta för CIA. När Chuck en dag får ett ovanligt mail från kamraten Bryce så står han plötsligt med alla USAs regeringshemligheter installerade i huvudet och blir indragen i det ena farliga uppdraget efter det andra för att låta informationen komma till användning.

Till sin hjälp har han den vackra och livsfarliga CIA-agenten Sarah Walker som spelas av Yvonne (måste leta upp det där jäkla efternamnet...) Strahovski och också den store, skjutgalne krigsmaskinen John Casey från NSA som spelas av ingen mindre en Adam Baldwin. (Ifall ni minns Jayne från Firefly?)

Den udda trion är strategiskt i Burbank, Kalifornien med "The BuyMore" som täckmantel och fortsätter på så sätt att rädda dagen med charm, action och humor.


Serien gjorde 5 säsonger och lades nyligen ner med säsong 5 som avslutning. Lite synd, men det är trevligt med lite avslut för en gångs skull. Rekommenderas varmt för till alla supernördar där ute!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar