torsdag 16 februari 2012

Abraham Lincoln: Vampire Hunter

Min lillebror skickade mig en länk om en film som jag inte hört ett ända joota om. Trotts detta är jag i extas för tillfället på grund av en helgrym titel. Abraham Lincoln: Vampire Hunter och ifall denna urhäftiga titel inte räcker för att jaga upp er så bör det faktum att den produceras av Tim Burton, The King of Coo-Coo!



Jag får inte ut så mycket mer beskrivning om handling än att Lincoln blir hemlig vampyrmördare på sidan av presidentskapet efter att hans mamma mördas av en övernaturlig varelse. Detta kan låta tunt. Men jag känner en blandning av Nightmare before Christmas och Batman så jag kan inget annat än att bli exalterad. Dessutom har jag all respekt för Burton och hans genialitet. Jag hoppas på det bästa, medan jag dräglar över en imponerande rollbesättning. Några favoriter som Alan Tyduk (Firefly, Transformers 3) och Mary Elizabeth Winstead (Scott Pilgrim vs The World) kommer att finnas med.




Peace out Hombres!

torsdag 9 februari 2012

Treasure Planet

Tam-ta-tam... Idag har det hänt väldigt lite, så jag har spelat gitarr. Bland annat en hel del musik av Goo Goo Dolls. Då kom jag att tänka på att deras sångare sjöng låten I'm Still Here från Disney's Treasureplanet, så jag tänkte ta upp den ^^




För er som har sätt den så tänkte jag påpeka att det är en EPISK film. Jag tycker extremt mycket om den och jag uppskattar nyanserna mellan den klassiska sagan och science fiction-kryddan.


För er som inte har sätt den så är det här en science fiction tappning av boken "Skattkammarön" av Robert Louis Stevenson. Den handlar om den rastlöse pojken Jim som kommer över en skattkarta (mekaniskt hologram) och drar sig ut på skattjakt med ett (rymd)skepp där de får veta besättningen känner till kartan och gör myteri. Ledda av den enbente (Cyborgen) John Silver jagar (rymd)piraterna Jim och kartan för att komma före till vad som sägs vara den största skatten som en sjörövare(rymdpirat) någonsin gömt.

Alla som tycker om Science Fiction eller Pirater eller både och, bör se den här filmen. En riktigt häftig äventyrshistoria med så många kontraster och karaktärer och figurer som alla är underbara på det där sättet som bara Disney kan åstadkomma. Rekommenderas varmt till Disney-fantaster.



Trailer




So different, yet so amazing.
Bra grejer helt enkelt.

fredag 3 februari 2012

I brist på annat: Firefly

Sitter i bilen på väg till Småland, vilket i det här vädret är en 7-timmarstripp enkel resa... -.-' Så i brist på annat så tänker jag tjafsa om Firefly! (Via telefonen, så vet inte hur konstigt inlägget kan se ut.)
Anywho...


Firefly är (den korta) historien om besättningen ombord på det lilla rymdskeppet Serinity (Som är av märket "Firefly", därav namnet.)
Framför allt leds historien av Kapten Malcolm Raynolds som spelas av Nathan Fillion. Sen följer en lång lista besättningsmedlemar som jag inte tänker radda med androidtangenter men jag tänker lyfta fram ett par som tilltalar mig :)
Först och främst piloten Wash som spelas av Alan Tyduk som dels medverkade i Transformers 3 (finns att läsa om tidigare på bloggen) och dels gjorde rösten till roboten Sonny i I, Robot.
Sen finns vapengalningen och slagskämpen Jayne som spelas av en nyligen omnämnd favorit, nämligen Adam Baldwin som medverkar i Chuck (som för övrigt går att läsa om här bara några dagar tillbaka).
Sisst men absolut inte minst, (eller jo^^) det psykotiska soldatexperimentet, flickan River som spelas av (min framtida fru) Summer Glau. Glau känns framför allt igen från Terminator: Sarah Connor Chronicles men även från The Cape (ja den har jag också pladdrat om).
Det här var bara mina favoritkaraktärer och besättningen tar inte slut här :P
Serien på 13 avsnitt och 1 film blev tyvärr nedlagd på grund av bristande intresse från sponsorer innan den knappt hann börja. Väldigt synd eftersom att du inte kan kalla dig ett äkta SciFi-fan förns du har sett Firefly.

Trailer hittar jag ingen, så ni får introt och (den förövrigt väldigt bra) temalåten.


Taaaake me out, to the black! Tell them, I ain't coming back!

Dagens TV-serie: Sherlock

Tänkte bara snabbt nämna den här serien. "Sherlock". BBC's moderna tappning av Sir Conan Doyle's berättelser om den annorlunda mästerdetektiven.


Sherlock själv spelas av Benedict Cumberbatch, och gör ett bra jobb som den näst intill psyko-sociale detektivkonsulten. Dr John Watson spelas av Martin Freeman som vi även snart som som Bilbo i de kommande "Hobbit"-filmerna och minns från "Liftarens Guide till Galaxen". Andra välkända karaktärer som ingår är Irene Adler, Mrs Hudson, Mycroft Holmes och den genomonde Moriarty.

Till skillnad från den "vanliga" historien så utspelas denna i nutid i det moderna London, men berättar fortfarande hans riktiga historier som "A Study in Scarlet (Pink)" och "The Hound of Baskerville" som alla är väldigt gripande.

Avsnitten är långa och går i korta säsonger. 3 stycken, 90 minuters avsnitt per säsong i två säsonger än så länge, med en tredje planerad.

Bra grejer, men se det inte om ni är för trötta eller ofokuserade. Serien upplevs absolut bäst på full koncentration.

Peace out amigos.

Tillägg: Läste precis nu att Cumberbatch också kommer att medverka i The Hobbit som rösten till draken Smaug.

torsdag 2 februari 2012

Star Wars: Episode 1 - The Phantom Menace... 3D!

Snart jävlar smäller det. Den 10e februari så kommer min egen lilla religion tillbaka till vita duken och är låst och laddad för 3D.


Förvisso så är jag ingen stor 3D-entusiast, men det här involverar mina favoritfilmer och då är allt episkt. Här slutar jag till och med att vara objektiv som filmfantast, utan följer ett totalt subjektiv perspektiv som endast säger att Star Wars är för film vad Elvis var för musik. Det är så jag ser på saken. Inget kommer att ändra på det. Den 10e februari så kommer jag sitta i en biostol med popcorn och uppleva nostalgiska minnen från när jag såg den som 8-åring med pappa på bio.

Jag önskar er ett lyckligt biobesök. May the force be with you.