tisdag 19 april 2011

Battle Royal

En trött Kaaruh sitter på LAN i svedmyra och kommer att tänka på bloggen. Vänta lite, jag ska bara hämta lite vatten...

...sådärja. Battle Royal btw:


Battle Royal handlar om en politisk kris i Japan angående landets ungdomar. Rebelliska ungdomar som rånar, terroriserar och förstör för att stå upp mot "vuxenmakten". När en lärare på ett gymnasium, kommer på en lösning där "målen helgar medlen" så startas spelet "Battle Royal".

Gymnasieklasser blir slumpmässigt utvalda för spelet, och blir då kidnappade till en ö, bevakad av "spelledarna". På ön blir de lämnade med varsin väska, innehållande lite mat och vatten, en karta över ön, och ett slumpmässigt vapen. Spelets regler är enkla: Döda alla dina klasskamrater inom tre dagar, utan att själv stryka med, så får du åka hem.

Det här är en väldigt hemskt film, som inte bör ses av den känslige, men även en väldigt bra film, som jag absolut rekommenderar till den som inte har något emot blod och splatter.

Battle Royal fick också en uppföljare, som kort och gott heter Battle Royal II. Som inte är lika bra, men fullt sevärd.

Nu ska jag se om jag kan få fram en trailer:


En av de bättre japanska filmerna jag sätt. Väldigt obehagligt men väldigt gripande.

lördag 16 april 2011

2010's A-Team

A-Team såg ännu en gång filmdukens ljus förra året. Även fast 80-talet är över? Jo, vi fick ett helt nytt A-Team som absolut håller måttet, and I love it when a plan comes together.


En film om "hur det började" för dom gamla godingarna. Hur dom träffades och hur "A-Team" gick igång. Historien bakom dom fyra legosoldaternas vilda äventyr.

Först och främst är ju alla skådisar utbytta. Ganska självklart eftersom att Mr. T faktiskt fyller 60 nästa år :P
Men dom har definitivt gjort sina föregångare rättvisa enligt min mening.

Överste John "Hannibal" Smith, spelades av George Peppard back in the day. Idag porträtterades han av ingen mindre än Liam Neeson (kärlek på den mannen åter igen) som gör ett fenomenalt jobb. Liam Neeson tog konsten att tända en cigarr till en helt ny nivå i den här filmen.


Kapten H.M "Howling Mad" Murdock, gjordes av Dwight Schultz då. Idag spelades han av Sharlto Copley, som gjorde ett förhållandevis bra jobb. Mycket knas och dumheter, och man ser verkligen Murdock i honom.

Löjtnant Tempelton "Faceman" Peck skapades av Dirk Benedict, och jag tror att valet av eftergångare till Faceman inte KUNDE ha gjorts av någon annan än just Bradley Cooper. Han har absolut allt. En ny och modern och mer sexig version av den gamle myspellen. Helt underbart.

Sergeant Bosco Albert "B.A" Baracus föddes och är än idag relaterad till ingen annan än allas älskade Mr. T. Hans efterföljare blev MMA-kämpen Quinton "Rampage" Jackson. Quinton är en häftig uppenbarelse och ser fullkomligt livsfarlig ut, men mina damer och herrar. Sanning är att han är helt enkelt INTE Mr.T.


Jag tycker att även om man inte känner till A-Team serien, så är det här en helskön actionfilm. Innehåller det mesta, man kan önska sig av en skön actionrulle. Om nu en actionrulle bör innehålla flygande stridsvagnar och loopande helikoptrar. Jag rekommenderar den absolut.

Trailer:
If you have a problem.
If no one else can help.
And if you can find them.
Maybe you can hire:
The A-Team.

Också självklart får ni introt till de gamla godingarna också!

Alfa. Mike. Foxtrot. In other words: Adios Motherfuc*er!

Helskön film. Se den, och om ni gillar den. Se serien.

onsdag 13 april 2011

The Dark Knight Rises

Så... Den sista delen i vad som sedan kommer att kallas för "Batman-trilogin" är nu pågång. Christian Bale tar på sig masken och återvänder som Bruce Wayne och Batman i The Dark Knight Rises.



Batman återvänder igen om ett lite drygt år. Christian Bale stannar som Bruce Wayne, och även Michael Caine som Alfred.

Av förståeliga skäl så kommer inte Heath Ledger tillbaka som Jokern (duh?). Men istället så ser vi Anne Hatheway som Celina Kyle, även känd som Catwoman. Dessutom Tom Hardy som Bane (Ni vet den stora, våldsmma, hjärndöda snubben?).

Det finns också några hints mot att Edward Nigma aka Gåtan/The Riddler kommer med på något hörn också. Hos honom finns dock varken en skådis eller några löften.

Ingen trailer finns än bortsett från en massa ihopklipp av fans. Men jag postar självklart, så fort jag hittar den riktiga :)

"Why do we fall, Bruce?"

The Dark Knight Rises.

Utlovat datum den 20e Juli 2012.

söndag 10 april 2011

Silence of the Lambs

Silence of the Lambs från 1991, eller "När lammen tystnar", som den heter på svenska, skulle nog hamna som nummer 6 på min toplista.



Den handlar om FBI kandidaten Clarice Starling (Jodie Foster) som försöker fånga en sinnessjuk seriemördare som är känd för att flå sina offer. Utan några som helst spår efter mördaren som kallas "Buffalo Bill" så lyckas hon leta upp hans fd psykolog, som helt klart vet saker. Ända problemet är att psykologen är själv tokig, och inlåst på ett stängt psyksjukhus, och han är känd som kannibalen Dr Hannibal  Lecter (Anthony Hopkins).

Helt underbar film. Anthony Hopkins kan konsten att spela galen. Han framstår verkligen som ett manipulerande äckel, och i rollen som Hannibal får han dig verkligen att må illa.

Filmen fick 3 sena uppföljare. Hannibal(2001), Red Dragon(2002) och Hannibal Rising(2007). Anthony Hopkins stannade i Hannibal och Red Dragon, medan Jodie Foster bara gjorde Silence of the Lambs. Enligt mig så är det bara Hannibal som är en okej uppföljare som också borde ses.

Trailer:





"A census taker once tried to test me. I ate his liver with some fava beans and a nice chianti."

lördag 9 april 2011

Toplista!

Ifall någon undrar så tänkte jag ge er min top 5 favoritlista :D

5: The Prestige
    Hugh Jackman. Christian Bale. Michael Caine.

    Tar upp den här under April -11 i bloggen. En mer genomtänkt film får man leta efter :)


4: Pirates of the Carribbean - Curse of the Black Pearl
    Johnny Depp. Orlando Bloom. Kiera Knightley.

    Man har hört hit, dit, upp och ner om den här. Men den är fulländan och en definitiv favorit.


3: Dead Poets Society.
    Robin Williams. Robert Shawn Leonard. Ethan Hawk.
    
    Man måste ju älska den?? Fullkomligt tårdrypande underbar.



2: V for Vendetta
    Hugo Weaving. Nathalie Portman.

    Har tagit med den i bloggen redan. Finns under April -11. Den är 100% pure awesomeness.
   



1: Star Wars - Return of the Jedi
    Mark Hamill. Harrison Ford. Carrie Fisher.

    Alla filmer hör till favoriterna såklart, och dom är inte bra. Dom är perfekta.

fredag 8 april 2011

Pineapple Express

Biljakter, mångmiljonärer, hagelsalvor och flera kilon marijuana. Från skaparna av Superbad. Det här är Pineapple Express.



Stämningsmannen Dale Denton råkar bli vittne till ett mord, och tillsammans med sin droglangare flyr han från torpederna som jagar honom.

Det här är lite en sån film som inte handlar om nånting. Det är egentligen bara ett enormt ihopkok av en massa dumheter, som i slutändan blir en ganska rolig historia. Ben bryts, bilar krashas och joints blir rökta. Total galenskap, lite i stil med Harold and Kumar goes to White Castle.

Trailer: 



Overall: Helt okej film om man vill garva ett tag. Men jag föredrar Harold & Kumar. Over and Out.

Van Helsing

Vissa hatar den. Andra älskar den. Van Helsing.


Jag har träffat på många människor som tycker att det här är en dålig film. Jag har dock väldigt svårt att se varför.

Det handlar om monsterjägaren Van Helsing (Hugh Jackman), som är på uppdrag i Rumänien tillsammans med sin följeslagare munken Carl (David Wenham) och den vackra Prinsessan Anna Valerious (Kate Beckinsale) för att stoppa vampyren Greve Dracula (Richard Roxburgh).

Van Helsing är beväpnad med ett set annorlunda vapen, så som helautomatisk armborst, och motoriserad sågklinga, samt att han bär en extremt snygg hatt :P

Vad vi också ser i filmen är andra välkända sagofigurer, så som Dr Frankenstein och hans monster samt Igor. Dr Jekyll/Mr Hyde och Varulven. Det är en häftig blandning i någon form av sen 1800-tals miljö där "Adventure lives forever"

Trailer:

Se den gärna, och skriv något här under om vad ni tyckte/tycker.

Tackar :)

Har redan fått massvis med positiva kommentarer om bloggen, vilket är jätteroligt :) Alla gillar ju film, och det är superkul med positiv kritik :D


Det är bara att skicka ett meddelande nånstans ifall ni har nån film ni vill att jag tar upp :)

Taxi

Namnet "Taxi" får ungefär 23 träffar på IMDB. Men dom jag pratar om är Luc Besson's filmer om den fartgalne taxichauffören Daniel och den inkompetente föraren poliskommissarie Émilien.



Pizzabudet Daniel, lämnar leveransmopeden på pizzerian och byter upp sig till sin älskade Peugot, när han äntligen får sin taxilicens. Han är en extremt duktig förare, som älskar att trampa på gasen i sin modifierade bil. Med ett par snabba klick i bilen så går den från taxi till ett fullfjädrat rallyåk, och Daniel slår alla möjliga rekord tills han kör Émilien till jobbet. På polisstationen. Daniel blir fråntagen körkortet, men Émilien föreslår istället att han arbetar som förare åt honom, då hans egna talanger bakom ratten är minst sagt värdelösa. Sagt och gjort så blir dom en brottsbekämpande duo, i en fartfylld och väldigt rolig historia som sedan fick hela 3 uppföljare.

Inga direkt kända skådespelare, utom eventuellt vår egen Emma Sjöberg som kommissarie Petra. Det är en väldigt älskvärd och lättsedd film som passar dom flesta, som har lätt för att skratta.

Trailer:



Otextad trailer med dålig kvalité, men det var det ända jag kunde hitta på den första filmen :( Men, men, se den om du har en eftermiddag över, och vill ligga i soffan och dregla lite :)

torsdag 7 april 2011

The Boondock Saints

Okej! Det har ju gått lite långsamt den här veckan. Men nu tar vi ett riktigt bra actiondrama. Nämligen Boondock Saints.





Filmen handlar om de två Irländska bröderna Connor (Sean Patrick Flannery) och Murphy (Norman Reedus) MacManus som bor i Boston. Efter ett våldsamt firande av St:Patricks day, då dom blivit överfallna och nästan dödade, sover dom en natt i fängelset, och får där en uppenbarelse, om att rensa Boston på ondska, och sätta ett exempel för resten av världen.

Dom beväpnar sig, och börjar avverka droghandlare, hallickar och gangsterledare. Dom blir snabbt kända, och FBI-agenten Paul Smecker (Willem Dafoe) börjar sin jakt efter dom.

Det här är en riktigt bra film. Jag tror att alla jag känner som sett den här har någon nivå av uppskattning för den. Jag rekommenderar den till alla, som gillar helt sinnessjukt pang-pang, en gnutta katolsk poesi och en massa irländsk dialekt <3 Den här kan endast läggas under "Bra Filmer".

Här får ni trailer :D

V for Vendetta

Nu kör jag en av mina favoritfilmer. V for Vendetta.




Hugo Weaving spelar V. En maskerad och anonym hämnare, som vill rädda England från dess totalitära samhällstillstånd. Det råder övervakning dygnet runt, och kollektivt utgångsförbud under natten. Ingen går att lita på och alla som står upp mot regeringen blir tystade.
Den poetiska och teatriska V maskerar sig, och beväpnar sig med knivar utöver hans nästan övermänskliga styrka och reflexer, och går ut i natten för att bevisa för Englands folk att dom kan få sin frihet tillbaka om dom står samman.
V for Vendetta är baserad på en serietidning av D/C comics. Jag kan rekomendera den till er som gillade filmen.




Remember, remember the fifth of November. The gunpowder treason and plot. I know of no reason, why the gunpowder treason. Should ever be, forgot.

Trailer:



Som sagt. En av mina favoritfilmer. Helt underbar. Rekommenderas starkt!

måndag 4 april 2011

Taken

Den här såg jag igår. Inte ens hört talas om den innan det, men gillade den verkligen. Framför allt är en av mina favoritskådisar med. Nämligen Liam Neeson.



Liam Neeson spelar Bryan Mills. En pensionerad CIA agent, som lever ett lugnt liv i Los Angeles. Han är frånskild, och träffar inte sin dotter Kim (Maggie Grace) ofta. När hon har fyllt 17 så ber hon och mamman Bryan att skriva under för att låta Kim åka till Paris, utan föräldrarna. Bryan's paranoia efter från CIA sitter kvar men han ger tillslut med sig, och Kim åker iväg med sin vän Amanda (Katie Cassidy). När flickorna landar i Paris blir de snart kidnappade av en Albansk traffikingliga. Kim blir bortförd medan hon pratar i telefon med sin pappa. Mer behöver inte Bryan för att påbörja sin berserkargång efter männen som tog hans dotter.

För er som spelat Splinter Cell: Conviction, och gillade det så rekomenderar jag den här :D Den påminner lite om det, på sitt sätt.

Liam gör en underbar insatts, och det är en relativt "verklig" film (ta det med en nypa salt). Här kommer trailer:


Heath Ledger

Idag så har vi en annan lite speciell födelsedag. Nämligen Heath Ledger, eller The Joker från The Dark Knight som många också känner honom.



Vad Ledger gjorde med Joker, var att han gjorde honom verkligen galen och mer av en gangster än en "superskurk", vilket jag tycker att the Joker egentligen är. Inget ont imot Jack Nicholson, den mannen kan sina saker. Men kungen av the Joker är nog Heath. Vila i frid.

"What can't kill you, simply makes you... Stranger!"

Efter filmen fick han (i hans namn) fler än 30 olika priser för sin roll som the Joker bl,a Oscar och Golden Globe.

Chocolat

Sätter in en till film här innan jag går och knyter mig. Chocolat från 2000.


En supermysig film om Vianne (Juliette Binoche) och hennes dotter som flyttar in en liten by i södra Frankrike, och öppnar en liten chokladbutik. Detta skakar de stillsamma och anständiga byborna enda till grunden, och det tar inte lång tid innan dom har borgmästare Reynaud (Alfred Molina) efter sig. Man predikar om ondskans frestelser i staden, och snart står byborna framför ett svårt val. Att hålla i sina seder och det stilla livet som de alltid gjort, eller ge in för Vianne's underbara choklad.

Med på listan bland skådisar är också Johnny Depp (en av mina absoluta favoriter), Carrie-Anne Moss (Trinity ur Matrix) och Judi Dench (MI6 fifän!) Jag talar till er killar när jag säger att ni ska ta och gosa upp er i soffan med tjejen och en låda choklad och se den här filmen. Ni kommer inte ångra er ;)

Trailer får ni här:


och här har ni länk till filmmusiken på Spotify: Rachel Portman – Chocolat - Original Motion Picture Soundtrack. Kan vara värd att kika lite på ^^ Ha det bra gott folk :D

söndag 3 april 2011

Cowboys & Aliens

Okej! Vi kör igång direkt med Cowboys & Aliens som har premiär den 2a September.





På rollistan ser vi Daniel Craig, Harrison Ford och (Om värd att nämnars) Olivia Wilde (Tron: Legacy?).

Året är 1873 och ett rymdskepp svävar in över Arizona för att påbörja sitt världsherravälde, men stöter på hindret som består av ett gäng skjutglada cowboys a' la westernstyle.

Eftersom det är långt kvar till premiären så kunde jag tyvärr inte hitta så mycket mer på den här filmen. Jag rekommenderar att ni ser trailern, så ni förstår hur ascoolt/ patetiskt det här kan bli ^^


Hobo with a Shotgun

Okej! Bläddrade lite på IMDB nu här, och TITTA vad jag hittade! Bara titeln säger väll awesome?


Tydligen så handlar den om en man endast känd som "Hobo" som tillsammans med sin trogna hagelbössa tar lagen och rättvisan i egna händer. "Delivering Justice, one shell at a time!"

Ser ganska badass ut. Samma kille som var Earle i Batman: Begins. (Killen som ville ta över Wayne Enterprice)
Jag känner nån slags blandning av Hot Fuzz och Braindead? Vad tror folket? Lär inte hamna jättehögt upp på kritikernas listor...

Här har ni trailer:




"Varning för starka bilder" eller vad dom nu brukar säga :P Premiär den 19e Maj :)

Födelsedag: Eddie Murphy

Idag så fyller Eddie Murphy 50 år! Det firar jag med ett litet specialinlägg för hans skull :D




Edward "Eddie" Regan Murphy föddes den 3e April 1961 i Brooklyn, New York. Sedan dess har han kommit med filmer (mina egna favoriter då då :P) som:

-Beverly Hills Cop (Snuten i Hollywood) I-II-III 





-Coming to America (En Prins i New York)



-Rösten till Donkey (Åsnan) i Shrek filmerna :D


Apropå den sista så tycker jag det är ett fullkomligt genidrag! Har ni inte sätt dom på engelska än så gör det bara så att ni kan njuta av Murphy :D Grattis på födelsedagen Eddie! :D

Super

Okej! Blev ombedd att skriva om den här filmen. Så efter lite efterforskande: here goes!





Den heter kort och gott "Super" och handlar om den väldigt alldagliga Frank D'arbo. Han lever sitt stilla liv när hans fru Sarah (Liv Tyler) plötsligt lämnar honom för droghandlaren Jacques (Kevin Bacon (Vilket namn lol?)). Frank anser att han blev bestulen på sin fru och lovar då sig själv att bekämpa ondska. han tar då hjälp av en ung Libby (Ellen Page) på grund av hennes vetskap om superhjältar. Hon lär honom att varje superhjälte behöver ett namn och ett vapen. Frank plockar då upp sin rörtång och blir "The Crimson Bolt" för att sedan gå ut och vänta på att brott ska hända.

Personligen gillar jag Ellen Page. Alltid gjort. Men i övrigt känns det här väll ändå bara som en halvtaskig kopia av Kick-Ass? Det låter ju verkligen som i princip exakt samma grej. Ja vi får se antar jag?

Premiär 13e Juli, och här får ni en trailer:





Följt av en bild på Ellen Page som Crimson Bolt's sidekick "Boltie"



Ja SE den tänker man väll göra iaf? För Ellen's skull? ^^ :)

fredag 1 april 2011

Independance Day

God kväll gott folk! Jag sitter och myser här i soffan i väntan på min Emi, så jag tänkte att jag tar och berättar om en klassiker som de flesta lär ha sätt. Om inte. Se den.



Supermysig science fiction med Will Smith, Bill Pullman och Jeff Goldblum. En film lite före sin tid, med en vattentät historia regiserad av Roland Emmerich (killen som sedan gav oss Day after Tomorrow och 2012).

Kort och gott så börjar historien med att ett enormt "tefat" flyger in över Washington, och första tanken är att hälsa Jordens nya gäster välkomna. När gästerna sedan svarar med att ödelägga jordens stora städer så skickar President Thomas J Whitmore (Bill Pullman) iväg flygvapnet ledd av Kapten Steven Hiller (Will Smith) att förstöra skeppen utan framgång på grund av besökarnas överlägsna teknik. Samtidigt har den överkvalificerade TV-teknikern David Levinson (Jeff Goldblum) kommit närmare och närmare att förstå sig på besökarna och vad dom är där för.

En väldigt "Amerikansk" film men fullt värd att se och jag ser den som en ganska betydande Sci-Fi klassiker.

*Ska se om jag kan hitta en trailer*


Jo verkar ju som att det fanns en :) Ha det fint gott folk ^^ :D Nu är min Emi färdig i köket och vi ska ta och se Indiana Jones and the Last Crusade ^

The Prestige

Halloj. Trevlig första april på alla! Rapporterar idag från en Mac (peppar peppar), så vissa underligheter kan uppstå antar jag, men jag ska göra mitt bästa. Idag, så tänkte jag berätta om en av mina favoritfilmer, nämligen "The Prestige"! Otroligt bra film med en imponerande rollista så väll som en otroligt bra historia.



Filmen handlar om trollkonstnärer och vad man behöver offra för att bli en mästare i konsten. Genom historien så bjuds det på massvis av både klassiska och nya trolleritrick där man får vara lite bakom kulisserna och se förklaringen av den mystiska konsten.

Vi har Hugh Jackman som Robert Angier och Christian Bale som Alfred Borden. Dessa två unga illusionister är rivaler och tävlar om platsen som Englands främste trollkonstnär, och vill med alla medel visa upp den perfekta illusionen.

Med på rollistan är också Michael Caine, Scarlett Johansson och ingen mindre än David Bowie.

Här har vi en trailer:



Jag rekommenderar den här filmen för alla som har något till övers för trolleri.