lördag 8 september 2012

The Expendables 2

Recept på en episk actionfilm. Ta tio av de mest livsfarliga, manligaste männen du kan hitta. Ge dom oändliga mängder med vapen och ammunition och peka på Jean-Claude Van Damme och säg "döda!". Fyll upp med Chuck Norris, skaka väl, servera med popcorn och du har Expendables 2.



Sylvester Stallone är tillbaka igen som Barney Ross hand i hand med Jason Statham som Lee Christmas. Den självklara plotten är som han säger i trailern, "Track 'em, find 'em, kill 'em!" och det är precis det som du får uppleva i Expendables 2.

Jag vet vad ni tänker. Att det är samma skit som ettan, men den här har något som inte ettan har, nämligen INGENTING förutom oändliga mängder krut. En actionfilm i sitt ässe, och ingen drama eller romantik att oroa sig över utan det är bara att luta dig tillbaka och njuta av blod och skottlossning med alla dina gamla favoriter. En handling som är lätt att acceptera och referenser till hjältarnas gamla filmer som man kan sitta och roa sig åt i en timme och fyrtiotre minuter.

Jag gillade den starkt och den kommer att finnas att hitta i min bokhylla på blu-ray så fort den kommer ut.



Rekommenderas starkt till alla nördar som också blir alldeles full i Bellman av tanken på att alla dom här tokstollarna återförenas. Ha en bra dag!

Hansel and Gretel: Witch Hunters

Allright! Back again! Först och främst vill jag säga grattis på födelsedagen till min lillebror Axel som fyller 12 och till en av mina bästa vänner Maurits som fyller 20 idag, så vi kör ett inlägg om en film jag hittade som jag tyckte såg ball ut, nämligen Hansel och Gretel: Witch Hunters.


Vad ska man säga? Hans och Greta har vuxit upp efter äventyret med häxan i pepparkakshuset, och ägnar nu sitt liv åt att jaga häxor världen över. Finns inte jättemycket att säga utom att Jeremy Renner kommer att spela Hansel, vilket jag gillar, efter att jag är stort fan av Renner.

Å andra sidan så står Gemma Arterton på rollen som Gretel, och hon har ju mindre upphetsande kreationer så som Quantum of Solace, Clash of the Titans och Prince of Persia i bakfickan, så på den punkten är jag skeptisk.

Trailer:


Så ja... vad ska man säga? Än så länge så luktar det ju lite småflopp med lätt underhållning. Men med lite Renner-coolhet och bra action så kanske? Låt oss hoppas på det bästa.

Grattis på födelsedagen boys!

onsdag 1 augusti 2012

Innan jag går och lägger mig: Smallville


"Batman is actually Bruce Wayne, Spider-Man is actually Peter Parker. When that character wakes up in the morning, he's Peter Parker. He has to put on a costume to become Spider-Man. And it is in that characteristic Superman stands alone. Superman didn't become Superman. Superman was born Superman."





Ovan kan ni läsa en väldigt bra sammanfattning om varför Stålmannen är en av de bästa superhjältarna, berättat av David Carradine aka "Bill" i Kill Bill Volume 2. Förutom detta så är han också lite av originalet. Skapad 1932 av Joe Shuster och det blev sedan starten av en lång och fortfarande pågående superhjälte-era.

Smallville är historien om hur han växte upp och gick från bondpojke till Stålmannen med Tom Welling i huvudrollen.

Fans har sagt olika saker om serien, men jag måste stå fast vid att det är en mysig serie om en underbar hjälte.

10 galna säsonger blev det där han har gjort allt från att slåss mot General Zod till att glida ihop med Justice League. Värt att se ett avsnitt eller två ifall ni har tid tycker jag nog :)

Sov gott!

tisdag 31 juli 2012

The Amazing Spider-Man

WOW! Jag kom precis hem från biografen på Sergels torg efter att ha sätt The Amazing Spider-Man, och jag kan inte säga något annat än WOW!


När jag först hörde talas om att det skulle komma en ny Spider-Man så stod jag, som många andra fans, förvirrad och nyfiken. "Varför ska de göra en ny, när de precis avslutat trilogin?" Jo, svaret är enkelt, och beror helt enkelt på att den tvålfagre Tobey Maguire inte är någon Spider-Man och, den alltid lika trötta, Kirsten Dunst inte är någon M-J Watson.

Så vad gör man då när något går att pipsvängen? Jo för att citera Willem Dafoe, ur den första Spider-man-filmen som hade premiär för lite drygt tio år sedan, "Back to the drawing board!" En fullkomlig omstart var vad Marvel's Spider-man-avdelning behövde. Och resultatet? Jo...

Andrew Garfield gör inte bara en trovärdig och tårdrypande, utan också en hysteriskt rolig insats som Peter Parker och Spider-Man. Huvudet på spiken i all ära.

Emma Stone är förutom att vara sanslöst vacker, en otroligt duktig skådespelerska och imponerade verkligen på mig som Gwen Stacey, och jag tror att jag talar för de flesta av mina fanvänner när jag ber på bara knän om att få se henne i nästa film.

*uhum!* *hosthost* Ja...

Nivån på detaljrikedom som Marc Webb lyckats hålla när han regisserat The Amazing Spider-Man är inget mindre än otrolig, och det värmer mitt hjärta när jag nu sitter här och tänker över filmen, att jag verkligen har problem med att peka ut fel mellan film och serietidning.

Om ni inte var ett Spider-Man-fan innan, så är ni det efter den här. Väl spenderade pengar!


Peace!

The Dark Knight Rises

Jaha? Vart ska man börja...? Sista filmen i Nolan's, mer eller mindre, hyllade serie och allt jag kunde tänka när jag satte mig i biografen var hur rädd jag var att det skulle bli en flopp. Ett ord gott folk. BATMAN!




Som tur var hade jag egentligen inget att frukta, eftersom att det inte finns någonting med Gotham's maskerade riddare som kan liknas vid en flopp. När jag lämnade biosalongen var jag lättad och glad att Nolan gav en av mina storfavoriter ett värdigt avslut, rikt på slagsmål och "batmansk" uppfinningsrikedom som får MacGyver att verka torr på idéer.

Alla tidigare ansikten som Christian Bale, Michael Caine, Morgan Freeman och  Gary Oldman syns självklart igen, och inget öga förblir torrt när Caine briljerar som "Alfred the Butler" och visar att mannen bakom mannen bakom masken är minst lika viktig för historien.

Slutet var väll en aning oväntat, och många fans där ute kan nog känna sig svikna till en början, men låter man det ligga och vila ett tag så känner man att vår hjälte var värd det efter sju år.

Säger jag mer så måste jag nästan märka det här inlägget med spoiler-alert, om jag inte redan borde? Anywho, ni blir inte besvikna så länge förhoppningarna inte är allt för höga.

och ja... den borde ju i alla fall få pris för ballaste trailer:


                                         

torsdag 16 februari 2012

Abraham Lincoln: Vampire Hunter

Min lillebror skickade mig en länk om en film som jag inte hört ett ända joota om. Trotts detta är jag i extas för tillfället på grund av en helgrym titel. Abraham Lincoln: Vampire Hunter och ifall denna urhäftiga titel inte räcker för att jaga upp er så bör det faktum att den produceras av Tim Burton, The King of Coo-Coo!



Jag får inte ut så mycket mer beskrivning om handling än att Lincoln blir hemlig vampyrmördare på sidan av presidentskapet efter att hans mamma mördas av en övernaturlig varelse. Detta kan låta tunt. Men jag känner en blandning av Nightmare before Christmas och Batman så jag kan inget annat än att bli exalterad. Dessutom har jag all respekt för Burton och hans genialitet. Jag hoppas på det bästa, medan jag dräglar över en imponerande rollbesättning. Några favoriter som Alan Tyduk (Firefly, Transformers 3) och Mary Elizabeth Winstead (Scott Pilgrim vs The World) kommer att finnas med.




Peace out Hombres!

torsdag 9 februari 2012

Treasure Planet

Tam-ta-tam... Idag har det hänt väldigt lite, så jag har spelat gitarr. Bland annat en hel del musik av Goo Goo Dolls. Då kom jag att tänka på att deras sångare sjöng låten I'm Still Here från Disney's Treasureplanet, så jag tänkte ta upp den ^^




För er som har sätt den så tänkte jag påpeka att det är en EPISK film. Jag tycker extremt mycket om den och jag uppskattar nyanserna mellan den klassiska sagan och science fiction-kryddan.


För er som inte har sätt den så är det här en science fiction tappning av boken "Skattkammarön" av Robert Louis Stevenson. Den handlar om den rastlöse pojken Jim som kommer över en skattkarta (mekaniskt hologram) och drar sig ut på skattjakt med ett (rymd)skepp där de får veta besättningen känner till kartan och gör myteri. Ledda av den enbente (Cyborgen) John Silver jagar (rymd)piraterna Jim och kartan för att komma före till vad som sägs vara den största skatten som en sjörövare(rymdpirat) någonsin gömt.

Alla som tycker om Science Fiction eller Pirater eller både och, bör se den här filmen. En riktigt häftig äventyrshistoria med så många kontraster och karaktärer och figurer som alla är underbara på det där sättet som bara Disney kan åstadkomma. Rekommenderas varmt till Disney-fantaster.



Trailer




So different, yet so amazing.
Bra grejer helt enkelt.

fredag 3 februari 2012

I brist på annat: Firefly

Sitter i bilen på väg till Småland, vilket i det här vädret är en 7-timmarstripp enkel resa... -.-' Så i brist på annat så tänker jag tjafsa om Firefly! (Via telefonen, så vet inte hur konstigt inlägget kan se ut.)
Anywho...


Firefly är (den korta) historien om besättningen ombord på det lilla rymdskeppet Serinity (Som är av märket "Firefly", därav namnet.)
Framför allt leds historien av Kapten Malcolm Raynolds som spelas av Nathan Fillion. Sen följer en lång lista besättningsmedlemar som jag inte tänker radda med androidtangenter men jag tänker lyfta fram ett par som tilltalar mig :)
Först och främst piloten Wash som spelas av Alan Tyduk som dels medverkade i Transformers 3 (finns att läsa om tidigare på bloggen) och dels gjorde rösten till roboten Sonny i I, Robot.
Sen finns vapengalningen och slagskämpen Jayne som spelas av en nyligen omnämnd favorit, nämligen Adam Baldwin som medverkar i Chuck (som för övrigt går att läsa om här bara några dagar tillbaka).
Sisst men absolut inte minst, (eller jo^^) det psykotiska soldatexperimentet, flickan River som spelas av (min framtida fru) Summer Glau. Glau känns framför allt igen från Terminator: Sarah Connor Chronicles men även från The Cape (ja den har jag också pladdrat om).
Det här var bara mina favoritkaraktärer och besättningen tar inte slut här :P
Serien på 13 avsnitt och 1 film blev tyvärr nedlagd på grund av bristande intresse från sponsorer innan den knappt hann börja. Väldigt synd eftersom att du inte kan kalla dig ett äkta SciFi-fan förns du har sett Firefly.

Trailer hittar jag ingen, så ni får introt och (den förövrigt väldigt bra) temalåten.


Taaaake me out, to the black! Tell them, I ain't coming back!

Dagens TV-serie: Sherlock

Tänkte bara snabbt nämna den här serien. "Sherlock". BBC's moderna tappning av Sir Conan Doyle's berättelser om den annorlunda mästerdetektiven.


Sherlock själv spelas av Benedict Cumberbatch, och gör ett bra jobb som den näst intill psyko-sociale detektivkonsulten. Dr John Watson spelas av Martin Freeman som vi även snart som som Bilbo i de kommande "Hobbit"-filmerna och minns från "Liftarens Guide till Galaxen". Andra välkända karaktärer som ingår är Irene Adler, Mrs Hudson, Mycroft Holmes och den genomonde Moriarty.

Till skillnad från den "vanliga" historien så utspelas denna i nutid i det moderna London, men berättar fortfarande hans riktiga historier som "A Study in Scarlet (Pink)" och "The Hound of Baskerville" som alla är väldigt gripande.

Avsnitten är långa och går i korta säsonger. 3 stycken, 90 minuters avsnitt per säsong i två säsonger än så länge, med en tredje planerad.

Bra grejer, men se det inte om ni är för trötta eller ofokuserade. Serien upplevs absolut bäst på full koncentration.

Peace out amigos.

Tillägg: Läste precis nu att Cumberbatch också kommer att medverka i The Hobbit som rösten till draken Smaug.

torsdag 2 februari 2012

Star Wars: Episode 1 - The Phantom Menace... 3D!

Snart jävlar smäller det. Den 10e februari så kommer min egen lilla religion tillbaka till vita duken och är låst och laddad för 3D.


Förvisso så är jag ingen stor 3D-entusiast, men det här involverar mina favoritfilmer och då är allt episkt. Här slutar jag till och med att vara objektiv som filmfantast, utan följer ett totalt subjektiv perspektiv som endast säger att Star Wars är för film vad Elvis var för musik. Det är så jag ser på saken. Inget kommer att ändra på det. Den 10e februari så kommer jag sitta i en biostol med popcorn och uppleva nostalgiska minnen från när jag såg den som 8-åring med pappa på bio.

Jag önskar er ett lyckligt biobesök. May the force be with you.

tisdag 31 januari 2012

Tenacious D: The Pick of Destiny

Vet ni vad? Jag kör en till ikväll, bara för att jag är på så bra humör :D Tenacious D: The Pick of Destiny


Jack Black's och Kyle Gass's historia om hur deras duo "Tenacios D" bildades. Eller ja... den lite lätt modifierade historien. Väldigt lustig musikal med killarna själva i huvudrollerna. Massvis av rock och tips till framtida legender samt musik av Tenacious D så klart. En helkonstig historia och påtvingat, korkat skådespel men filmen lyfts upp av en massa bra musik och sjuk humor.

Dessutom funkar den här musikvideon som trailer, vilket är awesome :D


Hare fint bitches ^^

Dagens TV-serie: Chuck

Ny tänker jag lyfta fram en TV-serie jag gillar, nämligen Chuck!



Chuck Bartowski, som spelas av Zachary Levi, är en snäll, smart och nördig kille i sin bästa år. Han arbetar på "The BuyMore" (Typ Elgiganten?) där han tillhör "The Nerd Herd". En liten trupp udda personligheter vars jobb är att laga dina tekniska artiklar på beställning. Han har potential för att bli precis vad han vill och har ett stillsamt liv där det värsta som händer involverar förlorade tv-spel mot bästa kompisen Morgan(Joshua Gomez).

Vad Chuck även har, är en gammal college-kamrat som i sin tur gått vidare till att arbeta för CIA. När Chuck en dag får ett ovanligt mail från kamraten Bryce så står han plötsligt med alla USAs regeringshemligheter installerade i huvudet och blir indragen i det ena farliga uppdraget efter det andra för att låta informationen komma till användning.

Till sin hjälp har han den vackra och livsfarliga CIA-agenten Sarah Walker som spelas av Yvonne (måste leta upp det där jäkla efternamnet...) Strahovski och också den store, skjutgalne krigsmaskinen John Casey från NSA som spelas av ingen mindre en Adam Baldwin. (Ifall ni minns Jayne från Firefly?)

Den udda trion är strategiskt i Burbank, Kalifornien med "The BuyMore" som täckmantel och fortsätter på så sätt att rädda dagen med charm, action och humor.


Serien gjorde 5 säsonger och lades nyligen ner med säsong 5 som avslutning. Lite synd, men det är trevligt med lite avslut för en gångs skull. Rekommenderas varmt för till alla supernördar där ute!

Mission Impossible: Ghost Protocol

För det första så dumpar jag engelskadelen av bloggen. Det var en kul idé för att ett par internationella vänner ville läsa men sedan så insåg jag ju att det inte är en jävel som läser ändå så :P Så tillbaka till svenska, och nu jävlar blir det inlägg, det lovar jag, och inte bara om filmer utan också tv-serier ifall jag känner för att snacka om det nån gång. Förbered er på en hel del.

Anywho... The Film Lord is back och jag kommer tjafsa om en hel del filmer som jag sätt under hösten och vintern. Både nytt och gammal och vi börjar med Mission Impossible: Ghost Protocol som jag såg ikväll, kvällen till ära.


Ka-blam! Där fick vi en poster! Först lite grann om rollbesättningen.

Tom Cruise längst fram och ser allmänt ascool ut som han alltid gör. Han är tillbaka som Ethan Hunt för fjärde gången för att skaka nationer världen över. Till vänster om honom har vi Jeremy Renner från filmer som "SWAT" och "28 Weeks Later" och spelar den felplacerade analytikern William Brandt. Till höger har vi Paula Patton som jag själv känner igen från "Deja Vu" och som även medverkade i "Precious" för er som käkade glass till den, och hon spelar den tuffa fältagenten Jane Carter. Sist men inte minst. Den blyga killen längst bak på postern är ingen mindre än Simon Pegg från filmer som "Hot Fuzz", "Shawn of the Dead" och även "Paul" och han spelar det glappkäftade datorgeniet Benji Dunn.

En sista sak att nämna om rollerna är att vi svenskar även har fått med vårt finger i spelet då Michael Nyqvist har rollen som den psykopatiska skurken Kurt Hendricks. Detta leder dessutom till ett par svenska relateringar i filmen, vilket alltid är kul när man själv är från lilla landet lagom.

Handlingen är simpel. Väldigt simpel faktiskt. För att göra en 2 timmar och 13 minuter lång historia kort, så har skurken stulit ett kärnvapen och kommer att atombomba New York eftersom att ett kärnvapenkrig känns fördelaktigt. Du har hört det förut, tro mig. Denna delen av filmen var inte speciellt imponerande.

Däremot så lyfts filmen upp av lysande skådespel av samtliga involverade. En hiskeligt massa (bra) specialeffekter och ett par obetalbart häftiga scener som utspelar sig på utsidan av byggnaden "Burj Khalifa" (Som jag förövrigt besökte i förra veckan, så det kändes extra häftigt för mig tror jag ^^ ) som får handsvetten att forsa.

Jag rekommenderar absolut den här filmen för alla MI-fans där ute. För övrigt så kopplar den här filmen inte över huvudtaget till de tidigare, så även om du inte sätt start-trilogin så är det en bra actionrulle.

Trailer in, 3... 2... 1...


Bra grejer, kort och gott. Klart värt ett biobesök för full effekt.

Peace out hombres.